Συστατικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- Λάδι Καρύδας Coconut Oil Extra Virgin για τα φύλλα
- 400ml Γάλα Καρύδας
- 400ml Κρέμα Καρύδας
- 200ml Νερό
- 250g Ζάχαρη Ακατέργαστη
- 200g Σιμιγδάλι ψιλό
- 50g Custard powder
- 1 Bανίλια σκόνη
- 60g Βούτυρο Καρύδας
- 60g Τριμμένη Καρύδα
Σιρόπι:
420g Λευκή ζάχαρη – 300ml Νερό – Φλούδες από 1 λεμόνι – 1 Stick κανέλας
1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το custard powder με 3 κ.σ. cardinal coconut milk.
3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο cardinal coconut milk, το cardinal coconut cream, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το διαλυμένο custard powder και τη βανίλια ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η κρέμα.
4. Μόλις η κρέμα δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τρίμα καρύδας και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Σε ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε τα φύλλα κρούστας περνώντας κάθε φύλλο με λάδι καρύδας. Ρίχνουμε την κρέμα στρώνοντας καλά με μια μαρίζ. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που στρώσαμε, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα περνάμε με λάδι καρύδας.
6. Χαράζουμε τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι.