ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
espa

ΥΛΙΚΑ:

2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ινουλίνη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας Ψύλλιουμ (Psyllium Husk Powder)
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθάνης (Xanthan Gum)
1 πρέζα αλάτι
28γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
7 μεγάλα αυγά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και την ινουλίνη και μετά το χλιαρό νερό.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το ψύλλιουμ, το μπέικιν πάουντερ, το κόμμι ξανθάνης, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε πάλι.
  6. Προσθέστε τη διογκωμένη μαγιά και ανακατέψτε καλά.
  7. Μόλις ενωθεί το μείγμα, αδειάζουμε σε φόρμα για ψωμί 9×5 ιντσών  που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  8. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
  9. Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, το ψωμί ψήνεται όταν ροδίσει και κάνει έναν κούφιο ήχο όταν το χτυπάτε.
  10. Βγάζουμε από την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.