
ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ινουλίνη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας Ψύλλιουμ (Psyllium Husk Powder)
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθάνης (Xanthan Gum)
1 πρέζα αλάτι
28γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
7 μεγάλα αυγά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170C.
- Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και την ινουλίνη και μετά το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το ψύλλιουμ, το μπέικιν πάουντερ, το κόμμι ξανθάνης, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε πάλι.
- Προσθέστε τη διογκωμένη μαγιά και ανακατέψτε καλά.
- Μόλις ενωθεί το μείγμα, αδειάζουμε σε φόρμα για ψωμί 9×5 ιντσών που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
- Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, το ψωμί ψήνεται όταν ροδίσει και κάνει έναν κούφιο ήχο όταν το χτυπάτε.
- Βγάζουμε από την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.