ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
espa

Συστατικά:

  • 500γρ αλεύρι δίκκοκο ή ζέας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σόδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη γλυκαντική ουσία της προτίμηση σας
  • 2 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο βιολογικό (το διαλύετε σε νερό ώστε να έχουμε ένα μείγμα συνολικά 650 γραμμάρια υγρού)

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά συστατικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά με τη σειρά που αναφέρονται, μπορούμε να το ανακατέψουμε με τα χέρια η με ένα πιρούνι . Το μείγμα που προκύπτει είναι μαλακό και ελαφρά κολλώδες . Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

Για όσους έχουν προπαρασκευαστή μπορούν να το ψήσουν στο πρόγραμμα για « μόνο ψήσιμο» συνήθως χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο χρόνο, συνήθως θέλει 1.30 ώρα. Το ψωμί αυτό καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες,
Επίσης αν αντέξετε και δεν το κόψετε την πρώτη μέρα και το βάλετε στο ψυγείο η κόρα στις φέτες δεν θρυμματίζεται

search