ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
espa

Συστατικά:

  • 1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες 3-4 εκ
  • 150g γλυκό μπιζέλι (αφαιρέστε τις ίνες περιμετρικά)
  • Σταφυλέλαιο ή λάδι της επιλογής σας
  • 250g Tofu κομμένο σε κύβους 2εκ
  • 270g Udon Noodles
  • 2 μικρά αχλάδια κομμένα σε μπαστούνια (καθαρίστε και διατηρήστε σε νερό με λεμόνι για να μην χάσουν το χρώμα τους)
  • 10g σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Dressing:

  • 3 κ.σ. Miso Paste (λευκό)
  • 3 κ.σ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

    Γαρνίρισμα (προαιρετικό)

  • Σουσάμι
  • Togarashi
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το μπρόκολο και το μπιζέλι σε νερό που ήδη βράζει και αφήστε τα για 1 λεπτό έως ότου το χρώμα τους να γίνει λαμπερό πράσινο. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε λάδι καλύπτοντας την επιφάνεια του πάτου και θερμάνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κομμένο tofu τμηματικά. Ανακατέψτε έως ότου αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20-30 δευτερόλεπτα) και τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Αναμείξτε τα υλικά του miso dressing σε ένα μπολ.
  4. Ετοιμάστε τα Udon noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  5. Στραγγίστε το αχλάδι και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με τα Udon, το tofu, και τα λαχανικά. Αναμείξτε.
  6. Προσθέστε το miso dressing. Γαρνίρετε με σουσάμι και togarashi.
search