Συστατικά:
- 1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες 3-4 εκ
- 150g γλυκό μπιζέλι (αφαιρέστε τις ίνες περιμετρικά)
- Σταφυλέλαιο ή λάδι της επιλογής σας
- 250g Tofu κομμένο σε κύβους 2εκ
- 270g Udon Noodles
- 2 μικρά αχλάδια κομμένα σε μπαστούνια (καθαρίστε και διατηρήστε σε νερό με λεμόνι για να μην χάσουν το χρώμα τους)
- 10g σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Dressing:
- 3 κ.σ. Miso Paste (λευκό)
- 3 κ.σ. Rice Vinegar
- 2 κ.σ. Mirin
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Γαρνίρισμα (προαιρετικό)
- Σουσάμι
- Togarashi
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το μπρόκολο και το μπιζέλι σε νερό που ήδη βράζει και αφήστε τα για 1 λεπτό έως ότου το χρώμα τους να γίνει λαμπερό πράσινο. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι, προσθέστε λάδι καλύπτοντας την επιφάνεια του πάτου και θερμάνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κομμένο tofu τμηματικά. Ανακατέψτε έως ότου αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20-30 δευτερόλεπτα) και τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αναμείξτε τα υλικά του miso dressing σε ένα μπολ.
- Ετοιμάστε τα Udon noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Στραγγίστε το αχλάδι και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με τα Udon, το tofu, και τα λαχανικά. Αναμείξτε.
- Προσθέστε το miso dressing. Γαρνίρετε με σουσάμι και togarashi.