Υλικά:
- 75 γρ. αλεύρι καρύδας
- 75 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
- 1 κουταλάκι baking powder
- ½ κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου
- 25 γρ. λιναρόσπορος αλεσμένος
- 25γρ κράνμπερι αποξ. ψιλοκομμένα
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 4 κουταλιές γάλα καρύδας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι καρύδας, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός ή με το σύρμα) την ζάχαρη καρύδας με το λάδι καρύδας για να αφρατέψουν.
- Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά προσθέτουμε τα κράνμπερι και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας λίγο-λίγο και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
- Πλάθουμε την ζύμη σε μικρό δίσκο, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλ. περίπου.
- Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, για 15-18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα στις άκρες τους.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.