ΥΛΙΚΑ
Για την κινόα:
- 1 κούπα τρίχρωμη κινόα
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. αμύγδαλα και ηλιόσπορους ψίχα, ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα Nori
Spicy Tuna Filling:
- 95g τόνο κονσέρβα καλά στραγγισμένο
- 1 κ.σ. Μαγιονέζα (Kewpie Mayonnaise)
- ½ κ.γλ. Sriracha Cardinal
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε sticks χωρίς τους σπόρους
- Avocado κομμένο σε λωρίδες
- Namami Togarashi για το σερβίρισμα.
Vegetable Salad Filling:
- 1 αγγούρι κομμένο κατά μήκος στα 8
- 1 μικρό καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- ¼ αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
- Λίγες φύτρες φασολιών φρέσκες
Sriracha Egg Omelet Filling:
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. Sriracha Cardinal
- Λίγες φύτρες φασολιών
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
- Τοποθετήστε την κινόα σε ένα σουρωτήρι ψιλό και ξεπλύνετε την καλά κάτω από το τρεχούμενο νερό. Βάλτε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ζωμό.
- Μαγειρέψτε τη σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα, χωρίς να ξεχνάτε να ανακατεύετε για να μη σας κολλήσει.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε τη για λίγο να κρυώσει.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο και ανακατέψετε καλά.
- Ανακατέψετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση με τον τόνο και σε ένα άλλο μπολ τα υλικά για τη γέμιση με τα λαχανικά.
- Σε ένα τρίτο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το νερό. Ζεστάνετε στη συνέχεια ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τα αυγά και μαγειρέψετε για 3 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και απλώστε τη Sriracha Sauce πάνω στην ομελέτα.
- Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε την ομελέτα για άλλα 2 λεπτά.
- Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και κόψτε σε λωρίδες πάχους 1 cm.
Για τα ρολά:
- Τοποθετήστε ένα φύλλο nori σε ένα makisu. Απλώστε το ¼ της κινόα στο μισό nori, από άκρη σε άκρη, ξεκινώντας από το κομμάτι του nori που βρίσκεται στην κάτω πλευρά, προς το μέρος σας δηλαδή.
- Τοποθετήστε τη γέμιση με τον τόνο και ρολάρετε προσεκτικά ώστε να δημιουργήσετε ένα σφιχτό ρολό.
- Συνεχίστε και με τα υπόλοιπα nori, χρησιμοποιώντας όλες τις γεμίσεις.
- Κόψτε τα ρολά σε κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο μαχαίρι.
- Περάστε τα κομμάτια του ρολού με τόνο από το Namami Togarashi για extra spicy αποτέλεσμα.
- Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με όποια Soy Sauce θέλετε.