ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
espa

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 200γρ. σπορέλαιο
  • 220γρ. ζάχαρη
  • 330γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 μήλα
  • 20 γρ. μπεικιν παουντερ ( 1 φακελάκι)
  • 1 γεμάτο κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κοφτό κ.γ. γαρύφαλλο

Συνταγή:

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (όπως τα κρουτόν).
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Όσο πιο πολύ τα αφρατέψουμε τόσο πιο ωραία θα γίνει η μηλόπιτα και θα πάρει ύψος. Μπορούμε να το κάνουμε και με μίξερ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, την κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  4. Έπειτα, βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα).
  5. Στο τέλος ρίχνουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε και έπειτα τοποθετούμε σε τσέρκι με λαδόκολλα ή σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει-αλευρώσει.
  6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
search